Ev dekorasyonunda yeni trendlere ve tarzımıza uygun seçimlere göz gezdirirken bu sezonun öne çıkan akımlarından grunge aklımıza geliverdi. Sezonun başlarında grunge tarzını enine boyuna incelediğimiz bir yazı hazırlamıştık ama açıkçası bu yazıya eklemeyi unuttuğumuz bir başlık var. O yazıda ev dekorasyonuna grunge tarzını nasıl yansıtacağımızdan hiç bahsetmemiştik. Bu konudaki eksikliğimizi hemen gidermeye karar verdik ve grunge ev dekorasyonu örnekleri arasında kendimizi kaybettik.
Açıkça söylemek gerekir ki grunge benim en sevdiğim tarzlardan. Eve asi ama özgür bir hava katan bu dekorasyon tarzını kendinize göre evirip çevirebilirsiniz. Örneğin eski kristal avizeleri boyası dökülmüş efekti verilen duvarlarla bütünleyerek daha gotik bir tarza yönelebilirsiniz. Veya renkli minderler, tipografik posterler, çelik dolaplarla hem grunge hem modern bir tarza yönelebilirsiniz. Grunge dekorasyon örneklerine geçmeden bu tarzın olmazsa olmazlarına bir bakalım:
- Eskitilmiş zemin ve duvarlar. Zeminde veya duvarlarda eskitilmiş bir efekt yaratmanız şart. Her ikisini birden yapmaya karar verirseniz karmakarışık görünüp sizi yormasına değil yakaladıkları uyumla gözünüzü rahatsız etmemeleri gerekiyor. Kendinize güvenmiyorsanız ya bir bilene danışın ya da bulabildiğiniz kadar çok örnek bulun.
- Eski eşyalar: Kullanılmış veya bu hissi veren eşyalar ve ev aksesuarları seçin. Kararmaya başlayan aynalar, boyası dökülmüş sehpalar, rengi solmuş kilimler başlangıç için harika seçimler olabilir.
- Ahşap, deri ve metal: Eskitilmiş görüntüleri çok şık olan bu iki materyal sizin en iyi dostlarınız olmalı.
- Tipografik posterler: Grunge dekorasyonu en güzel tamamlayan aksesuarlar arasında tipografik poster ve aksesuarlar yer alıyor. Madem bu yola girdiniz kendinize birkaç yeni poster edinebilirsiniz.
- Farklı dokular: Özellikle duvarlarda farklı dokulara yer verebilirsiniz. Yırtılmış duvar kağıdından görünen beton veya taş paneller, üst sıvası dökülmüş taş duvarlar, sıvayla kapatılmış gibi görünen duvarlar yaratabilirsiniz. Tek bir renk veya tek bir zemin yerine dokulu yüzeyleri tercih etmelisiniz.